
Столовий посуд - Найчастіші запитання
Який базовий набір столового посуду на кухні?
До базового набору столового посуду на будь-якій кухні відносяться наступні позиції: набір каструль і сковорідок (мінімум по 2 шт.); чайник; чайник для заварювання; набори супових і дрібних тарілок, чашки, блюдця або сервіз; цукорниця, сільничка, перечниця; прибори
Як вибрати столовий посуд?
Під час вибору столового посуду слід в першу чергу звертати увагу на матеріал виготовлення. Від його якості залежать смакові показники їжі. При виробництві дешевого посуду часто допускається використання нехарчових складових, в результаті чого шкідливі речовини можуть потрапити в організм. Звертайте увагу на столовий посуд з фаянсу, порцеляни, скла, нержавіючої сталі, кераміки, обробленої деревини.
Яким вимогам повинен відповідати столовий посуд?
Перед покупкою столового посуду слід звернути увагу на наступні нюанси: на поверхні не повинно бути відколів, подряпин і інших пошкоджень; краї тарілок повинні бути гладенькими; кришки цукорниць, цукерниць, супниць і заварювальних чайників повинні щільно закриватися; найголовніше – у столового посуду не повинно бути ніякого запаху!
Якого кольору повинен бути столовий посуд?
Колір столового посуду впливає не тільки на сприйняття кухонного інтер'єру, але і на апетит, на якість засвоєння їжі. Для тих, хто хоче схуднути, психологи рекомендують придбати столовий посуд зеленого, синього чи блакитного кольорів. Вони стабілізують зайвий апетит і допомагають насититися меншою кількістю їжі. Гурманам радять використовувати посуд білого кольору – він не спотворює смакові якості їжі. Людям, що бажають набрати вагу, найкраще купувати посуд жовтої, червоної і помаранчевої кольорової гами.