Меню
Київ, вул. Автозаводська, 24
Наша адреса:
Київ, вул. Автозаводська, 24
Час роботи
Час роботи магазину:
  • ПН-НД: 09:00 - 21:00

Незвичайні Способи Приготування Кави

Чудова сімка – незвичайні способи приготування кави

Кава бадьорить і покращує настрій

Той, хто любить каву по-справжньому, завжди готовий експериментувати. Машинне приготування – прекрасно, але приїдається, навіть якщо замовляти кожен день різні напої: лате, капучіно, еспресо або ристретто. Коли хочеться спробувати чогось новенького, варто взятися за найекзотичніші способи приготування. І тоді кожна чашка оригінального напою буде відкривати для вас новий всесвіт. Ваші рецептори на хвилинку оскаженіють від нових поєднань, але після будуть довго згадувати неймовірний захват від дивного смаку.

Ремарка: мова йде тільки про молоту каву, яка готується в спеціальному посуді. Розчинний продукт – то пил бразильських доріг, він в цій гідній компанії не згадується.

Мед і часник для «Старого мавра»

Кава з медом і часником

Одним з найбільш екзотичних варіантів приготування кави є іспанський спосіб «Старий мавр» із застосуванням часнику і меду. Звучить трохи незвично: де кава, а де часник, але саме такий напій забезпечує силу і енергію на багато годин, а головне – допомагає швидко прокинутися і сконцентруватися на роботі. Для приготування беруть половину часточки свіжого часнику, чайну ложку меду і зерна середнього обсмаження.

Зерна дрібно перемелюють і висипають в турку, туди ж кладуть розрізаний часник, заливають все фільтрованою очищеною водою. Напій готується в джезві по-турецьки. Потім його виливають в чашку і додають цілу або половину чайної ложки меду. Цукру тут бути не повинно. Єдина поступка ласунам – зверху чашку можна посипати цукровою пудрою.

Японський пуровер для Hario

Харіо – японський спосіб приготування кави

Японці, які обожнюють обставляти процес приготування їжі з неймовірною вишуканістю, придумали пуровер. Цей винахід зводить заварювання кави в справжню східну церемонію. Працює все це досить просто – пластикову або керамічну лійку встановлюють на чайник. Далі беруть зерна дрібного помелу з паперовим фільтром і вкладають в лійку. Потім повільно, як вміють робити тільки японці, через каву пропускають струмінь гарячої води.

Щоб струмінь утворив потрібний тиск і лився повільно, використовують спеціальний чайник з тонким, зігнутим носиком. Приготований таким чином напій виходить дуже ароматним. Спеціальний посуд для такого приготування випускає японська компанія Hario, тому і сам процес часто називають саме так.

Все починається аb ovo (з яйця)

Яєчна кава з В'єтнаму

Поживну і тонізуючу яєчну каву вам подадуть у В'єтнамі. Цей напій дивним чином зможе зарядити енергією на цілий день, тому його пропонують рано вранці, коли організму потрібно прокинутись і підбадьоритися. Приготувати egg coffee не так і складно, як може здатися на перший погляд. Існує кілька способів приготування.

Класичний метод включає: дрібно мелений бленд (50 г), дві столові ложки молока, 1 жовток курячого яйця, цукор за смаком і 200 мл фільтрованої води. Готують напій в турці. Спочатку відокремлюють жовток, кладуть в підігріте молоко і збивають, потім в чашку зі збитою сумішшю виливають приготовану каву і додають цукор-пісок. Замість звичайного молока іноді беруть згущене, тоді готовий напій виходить дуже солодким.

Кава по-карибськи з прянощами

Кава по-карибськи

На далеких Карибах, де всі п'ють коктейлі з прянощами, в каву теж кладуть приправи з сильно вираженим ароматом. Вони підкреслюють особливість напою, вносять в нього місцеву екзотичну нотку. В якості прянощів використовують корицю, апельсинову цедру, ваніль і гвоздику. Caribbean coffee готують в пропорції: на 4 чайних ложки меленої кави кладуть половину чайної ложки тертої апельсинової цедри і стільки ж ванільного цукру. Потім в суміш додають чверть чайної ложки кориці і 2 перемелених бутончики гвоздики.

Всі компоненти змішують, додають воду і варять. Спосіб приготування може бути будь-яким – в турці або машинний. Тут головне – склад, який повинен відповідати зазначеним пропорціям. Готова кава виходить незвичайно ароматною і пряною.

«Дон Жуан» в келиху

Кава Дон Жуан – спокушає і приваблює

Цей романтичний напій готують в незвичайному посуді. Для приготування кави «Дон Жуан» потрібен гарний товстостінний келих. До складу інгредієнтів входить теплий ром і вершки. У келих наливають столову ложку рому і підпалюють. Ємність обертають так, щоб вогонь прогрів стінки, після цього в келих наливають кавового лікеру – приблизно 1 ст. ложку.

Суміш розмішують і вливають туди готову гарячу каву, а потім – вершки по кінчику ножа. Вершки повинні залишитися на поверхні напою. Зверху їх посипають тертим шоколадом. Ну, хто може встояти перед таким Дон Жуаном?

Ямайський спосіб: апельсинова рапсодія

Ямайська апельсинова кава

Jamaican coffee називають ще цитрусовим. Його готувати не зовсім просто і смак він має зовсім для нас незвичайний. Насамперед потрібно взяти розігріту пательню, на неї кладуть апельсинову і лимонну цедру, які зрізають однією спіральною смугою. Потім на сковорідку засипають 8 столових ложок цукру, 6 бутонів гвоздики, 1 чайну ложку кориці і кілька столових ложок бренді.

Цю ароматну суміш нагрівають до повного розчинення цукру, потім цедру виловлюють, суміш підпалюють і тонкою цівкою вливають в готову гарячу каву, яка може бути приготована в кавоварці або в джезві.

«Фарисей» – історія і рецепт

Легендарний Фарисей – кава з ромом

І наостанок – напій з ромом, який замаскували збитими вершками. Його придумали німці з Північної Фризії. У 19 ст. в цій місцевості жив дуже суворий пастор, який забороняє вживати алкоголь. Парафіяни довго терпіли, а потім проявили кмітливість і спритність дивовижну для законослухняних німців. Одного разу на хрестинах вони поєднали каву з ромом, а щоб пастор не здогадався, в напій поклали збиті вершки. Веселощі були в розпалі, коли святий отець, бачачи якусь химерну безтурботність на обличчях своїх прихожан, вирішив спробувати, що це вони п'ють. «Фарисеї!», – вигукнув він, виявивши алкоголь, і розгніваний покинув застілля. Так в Німеччині з'явився смачний і п'янкий Pharisäerkaffee.

Секрет: «Фарисей» не можна перемішувати. Дбайливі німці придумали своєрідну традицію, якщо хтось через незнання перемішає інгредієнти, то він зобов'язаний пригостити випивкою всю компанію. Приготувати «Фарисей» просто. Спочатку варимо звичайну чорну каву, проціджуємо її і наливаємо в високий прозорий стакан. Потім додаємо цукор і приблизно 40 мл рому. Зверху стакан прикрашаємо шапкою збитих вершків – приблизно 1 ст. ложка.

Способів приготування кави так багато, що перерахувати їх неможливо, хоча все заслуговують на увагу і дегустацію. Для гарного напою важливий не тільки рецепт приготування, але і хороша компанія, затишне місце і красиві чашки, які завжди можна купити в магазинах посуду Lora.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре